Geloof ligt op straat Peter Hendriks

ISBN:

Published: 2001

Paperback

188 pages


Description

Geloof ligt op straat  by  Peter Hendriks

Geloof ligt op straat by Peter Hendriks
2001 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 188 pages | ISBN: | 4.74 Mb

We praten steeds minder met elkaar, of het nu gaat om even kletsen of om een diepgaand gesprek. Dat is verlies. Door minder te praten, helpen we elkaar ook minder. We geven elkaar geen raad en vinden geen luisterend oor bij belangrijkeMoreWe praten steeds minder met elkaar, of het nu gaat om even kletsen of om een diepgaand gesprek. Dat is verlies. Door minder te praten, helpen we elkaar ook minder. We geven elkaar geen raad en vinden geen luisterend oor bij belangrijke levensvragen.In de Apeldoornse wijk De Maten gingen honderd wijkbewoners, kerkleden en parochianen, wel in gesprek met de mensen om hen heen.

Zij bezochten zon 700 bewoners in de wijk met vragen als: Wat houdt je bezig? Welke gebeurtenissen zijn van invloed geweest op je kijk op het leven, je geloof of je ongeloof? Welke betekenis zou de kerk daarin voor je kunnen hebben?

Geloof ligt op straat bevat de neerslag van deze gesprekken. Door de uitgebreidheid van het onderzoek en het karakter van de wijk waarin het plaatsvond, geeft de uitkomst een uitstekend beeld van geloof en spiritualiteit in een gemiddelde Nederlandse stadswijk. Dit voor Nederland unieke project is geïnitieerd door Peter Hendriks, wijkpastor in De Maten. Hij zocht daarbij aansluiting bij de gespreksmethode van dr. A.J. Baart: er wordt niet geënquêteerd of geïnterviewd, maar verkend.

De mensen die bezocht worden, bepalen zelf de gespreksthemas. Uitgangspunt is dat er naar hen geluisterd wordt.Het bezoekproject was onderdeel van een gemeenteopbouwplan. Daarom bevat dit boek naast een neerslag van de gesprekken ook een praktisch deel voor gemeenten of parochies die met eenzelfde project aan de gang willen.

Er wordt ingegaan op het hoe en waarom van een dergelijk project, compleet met stappenplan, cursus en modellen.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Geloof ligt op straat":


coachfactoryoutletspurse.com

©2010-2015 | DMCA | Contact us